Vicente Bodí Company

EN VALENCIÀ
EN CASTELLANO
FOTOS DE LA COVA
VIDEO ENTREVISTA

VALENCIÀ

vicente-bodi-company

Vicente Bodí Company nascut el 17 de juny de 1945. Fill de Carmen Company i José Bodí. El cinquè de sis germans per part de pare i segon per part de mare a causa que el seu pare es va casar després d’enviduar amb la germana de la seva difunta germana, ell va ser fruit del seu segon matrimoni.

Vicente era més conegut com “El peixero”, realment es deia Anastasio Vicente. Quan el vàren cridar per anar al servei militar es va assabentar que es deia així, en rebre la carta dirigida a Anastasio Vicente, la va retornar i va dir que aquesta persona no vivia a la casa. Després d’allò solament utilitzava el nom d’Anastasio Vicente amb to de burla.

Vicente va ser una persona que des de molt petit va saber el que era el dur treball, li van ensenyar amb massa disciplina i agressivitat sense tenir en compte que encara era un nen.
Aquest tipus d’ensenyament li va marcar per a la resta de la seva vida ja que va ser un home de molt caràcter.
El seu treball estava dirigit a la construcció. Va aprendre l’ofici treballant pels altres i al temps ja es va muntar la seva pròpia empresa. Treia molt caràcter exercint el seu treball amb la gent que tènia al seu càrrec i amb la seva família. Fora d’aquest àmbit mostrava tot el contrari, era molt alegre, amistós, amable i fins i tot afectuós.

Amant del seu treball i molt treballador, li agradava fer les coses bé, perfeccionista en la matèria. En el seu poc temps lliure també es dedicava fer treballets, els seus últims anys de vida va restaurar una casa – cova datada del 1858, encara que continuem investigant perquè creiem que data de fa 400 anys. Va viure en la casa – cova els seus últims dos anys de vida, de la qual es sentia molt orgulls i feliç, la considerem la seva obra mestra i una contribució per al Patrimoni Cultural del poble de Riba-roja de Túria (València).

Tènia una gran qualitat, li agradava molt ajudar a la gent i moltes vegades desinteressadament, gent del carrer de apeu que ni tansevol coneixia.
Sota una careta brutal hi havia una persona humil i de bon cor i aquest gran valor li’l va ensenyar a les seves filles. “Quan una persona li fa necessita ajuda, tendeix-li la mà”. Encara que mai ho va dir, va quedar demostrat en nombroses ocasions al llarg de la seva vida, segons el seu exemple.

Es va casar i va tenir dues filles, entre mitjà de les dues va néixer una nena sense vida.

Va morir el 10 de desembre de 2012 als 67 anys, dos anys abans la seva dona es va separar d’ell i també es va jubilar.
Pensava dedicar-se a viatjar i viure la vida després de tants anys de dur treball.
En separar-se es va anar a viure a la casa – cova que veieu, preciosa, amb antiguitats que anava comprant en el rastre de València els diumenges al matí i aquí, ara, en el seu nom, us mostrem la seva casa – cova com a ell li hagués agradat fer en vida, perquè n’ès el seu orgull i la joia de la seva vida.

logo-cova

www.covapeixero.com / www.facebook.com/cova.peixero / covapeixero@gmail.com

Castellano

CASTELLANO

Vicente Bodí Company nacido el 17 de junio de 1945. Hijo de Carmen Company y José Bodí. El quinto de seis hermanos por parte de padre y segundo por parte de madre debido a que su padre se casó después de enviudar con la hermana de su difunta esposa, él fue fruto de su segundo matrimonio.

Vicente era más conocido como “El peixero”, realmente se llamaba Anastasio Vicente. Fue al ser llamado para ir al servicio militar cuando se enteró que se llamaba asi, al recibir la carta dirigida a Anastasio Vicente, la devolvió y dijo que esa persona no vivía en la casa. Después de aquello solo utilizaba el nombre de Anastasio Vicente como burlesca.

Vicente fue una persona que desde muy pequeño supo lo que era el duro trabajo, le enseñaron con demasiada disciplina y agresividad sin tener en cuenta que todavía era un niño.

Este tipo de enseñanza le marcó para el resto de su vida ya que fue un hombre de mucho carácter.

Su trabajo estaba dirigido en la construcción. Aprendió el oficio trabajando para los demás y al tiempo ya se montó su propia empresa. Sacaba mucho carácter desempeñando su trabajo con la gente que tenia a su cargo y con su familia. Fuera de este ámbito mostraba todo lo contrario, era muy alegre, amistoso, amable e incluso cariñoso.

Amante de su trabajo y muy trabajador, le gustaba hacer las cosas bien, perfeccionista en la materia. En su poco tiempo libre también se dedicaba hacer remiendos, sus últimos años de vida restauró una casa – cueva fechada del 1858, aunque continuamos investigando porque creemos que data de hace 400 años. Vivió en la casa – cueva sus últimos dos años de vida, de la cual se sentía muy orgullos y feliz, la consideramos su obra maestra y una contribución para el Patrimonio Cultural del pueblo de Riba-roja de Túria (Valencia).

Tenia una gran cualidad, le gustaba mucho ayudar a la gente y muchas veces desinteresadamente, gente de a pie de calle que apenas conocía.

Debajo de una careta brutal yacía una persona humilde y de buen corazón y ese gran valor se lo enseñó a sus hijas. “Cuando una persona le hace falta ayuda, tiendele la mano”. Aunque nunca lo dijo, quedó demostrado en numerosas ocasiones a lo largo de su vida, según su ejemplo.

Se casó y tuvo dos hijas, entre medio de las dos nació una niña sin vida.

Falleció el 10 de diciembre de 2012 a los 67 años, dos años antes su mujer se separo de él y también se jubiló.

Pensaba dedicarse a viajar y vivir la vida después de tantos años de duro trabajo.

Al separarse se fue a vivir a la casa – cueva que veis, preciosa, con antigüedades que iba comprando en el rastro de Valencia los domingos por la mañana y aquí, ahora, en su nombre, os mostramos su casa – cueva como a él le hubiera gustado hacer en vida, porque fue su orgullo y la joya de su vida.

www.covapeixero.com / www.facebook.com/cova.peixero / covapeixero@gmail.com

fotos

FOTOS DE LA COVA DEL PEIXERO

video

VIDEO ENTREVISTA